8 råd til at få dit indhold ud og leve

Hvis du har produceret godt indhold, så er der al mulig grund til at få så meget ud af det som muligt. Når vores kunder laver annoncørbetalt indhold (også kendt som native advertising) i Børsen som en del af deres markedsføringsstrategi, er der en håndfuld råd, vi altid giver dem med på vejen. Råd, der skal sikre, at deres indhold får så meget eksponering som muligt og det længst mulige liv. De råd får du også her:

 1. Læg det på sociale medier

  Ja, det første råd giver jo næsten sig selv – alligevel oplever vi ofte, at kunderne ikke altid lige husker det. Men gør det! Når vi i Børsen Creative holder øje med, hvordan vores kunders artikler performer, kan vi tydeligt se, hvordan en deling på sociale medier kan puste rigtig meget liv i en artikel, der ellers var ved at dø ud trafikmæssigt.

 2. Del ud til udvalgte målgrupper

  Husk også, at du på f.eks. Facebook og Linkedin kan opsætte kampagner, der målretter dit indhold til præcis de målgrupper, du gerne vil nå. Du kan f.eks. i Business Manager på Facebook vælge meget specifikt, hvem du vil nå med dit indhold på parametre som uddannelse, beskæftigelse, alder, interesser og geografi. Det sender dit indhold i retning af dem, som du helst vil nå, og/eller som har størst interesse for dit indhold.

 3. Husk at linke

  Nettet flyder over med indhold, og måske vil du gerne have, at det er netop dit indhold, der bliver fundet ved en søgning i Google. Det kan du gøre ved at sørge for en god “link building” omkring dit indhold, f.eks. ved at dele det på sociale medier, som tidligere nævnt, og ved at linke til det fra de platforme, som du har mulighed for. Sørg også for, at der er link i dit indholdselement; hvis det f.eks. er en artikel. (OBS: Link building er en lidt mere avanceret disciplin end som så, men giver god mening at sætte sig ind i).

 4. Brug salamimetoden

  Har du produceret en spændende artikel eller måske endda en hel rapport? Vurder, om dit indhold kan skæres op i mindre dele, som kan bruges som nyt selvstændigt indhold på andre platforme eller på et senere tidspunkt. En lang artikel om pensionsopsparinger kan måske laves til en kort sag – f.eks. “Ekspertens tre bedste pensionsråd”. Og en rapport kan deles op i en hel mængde mindre elementer, som kan deles selvstændigt.

 5. Tænk i alternative formater

  Mennesker konsumerer indhold forskelligt. Nogle foretrækker at se en video, mens andre hellere vil læse en tekst eller se visuelt inspirerende infografik. Godt indhold tager tid at lave, så overvej, om du kan konvertere det samme stykke indhold til andre formater også. Budskaberne i en video kan nemt skrives som en artikel, og pointerne i en podcast kan måske formidles som en infografik.

 6. Find dit indholds ambassadører

  Er der andre interessenter i dit indhold? For eksempel kilder, der citeres, eller organisationer, der omtales? Gør dem opmærksom på dit indhold. Det kan betyde, at de også deler, liker, citerer eller linker til indholdet. Det giver dit indhold endnu mere troværdighed og ekstra liv.

 7. Versionér – dupliker aldrig

  Det kan være fristende at kopiere sit indhold til flere platforme, f.eks. ved at bringe en annoncørbetalt artikel i Børsen direkte på virksomhedens hjemmeside. Men det kan være en skidt idé, for hvis nøjagtig det samme indhold ligger flere steder, rangerer det lavere i Google. Bring kun det fulde indholdselement ét sted. Alle andre steder skal du sørge for at citere, versionere og linke.

 8. Gentag det gode
  Godt indhold behøver ikke kun at blive bragt én gang. I hvert fald ikke, hvis det har relevans over længere tid. De tre bedste pensionsråd, en superinspirerende virksomhedscase eller en løbeguide bliver jo sjældent irrelevant på et år eller to. Så hvis du tidligere har publiceret indhold, der performede godt, og som stadig kunne være interessant for nogen at læse, så er det ingen skam at gentage det et års tid senere (f.eks. dele det på Facebook eller Linkedin igen). Måske med små opdateringer.


Stine Bjerre Herdel
Kreativ chef

P.S. Hør, hvordan Unikbolig satte fokus på en anderledes boligejendom med annoncørbetalt indhold.

Sådan gør Unikbolig

Hør, hvordan Unikbolig satte fokus på en anderledes boligejendom med annoncørbetalt indhold. Læs med her

TILMELD NYHEDSBREV

Gå aldrig glip af spændende cases og gode råd fra Børsen Annonce. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her